Медичне обслуговування

Медичне обслуговування у школі здійснюється фельдшером дитячої поліклініки Комунального Закладу Херсонської міської клінічної лікарні ім. О.С.Лучанського, спеціалістом I категорії Сиромятниковою Альбіною Валентинівною - стаж роботі у школі 26 років.

Медпункт працює з 8.00 до 15.00 щодня, крім суботи і неділі.

У функціональні обов’язки Сиром’ятникової А.В. входить:

  • проводити під контролем лікаря профілактичні щеплення;
  • туберкуліно-діагностику;
  • надавати допомогу лікарям у проведенні медичних оглядів учнів;
  • доводити до відома педагогічного персоналу результати медичних оглядів;
  • здійснювати медичний контроль за організацією харчування, уроків  фізичної культури, дотримуванням санітарно-гігієнічних умов навчання й виховання учнів;
  • вести амбулаторний прийом хворих дітей;
  • вести установлену Міністерством охорони здоров’я України медичну документацію;
  • здійснювати облік та використання імунологічних препаратів, забезпечення холодового ланцюга при їх транспортуванні та зберіганні;
  • вести облік медичного інвентарю, медикаментів, матеріалу для щеплень, стежити за їх поповненням;
  • проводити санітарно-просвітницьку роботу.

На кожну дитину в школі заведена карта щеплень за формою ф-063 і медична карта ф-026, куди заносяться лабораторні дослідження, антропометричні дані дитини (ріст, вага тощо), медичні огляди, профілактичні щеплення і поствакцинальні реакції, довідки щодо хвороби і всі медичні маніпуляції, які проводяться дитині.

За графіком, затвердженим директором школи, здійснюється контроль за уроками фізкультури згідно з наказом № 518/674 від 20.07.2009 р. «Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».

Згідно з наказом кожен учень повинен отримати довідку у дитячій поліклініці за формою 086 1/о із указанням фізкультурної групи, враховуючи стан його здоров’я, за допомогою проби Руф’є.

Для дітей 6-10 років у школі організоване триразове харчування: гарячий сніданок, обід. Їжа подається тільки свіжоприготовлена, не залишається на другий день. Харчування  знаходиться під моїм контролем. Кожний день я стежу за якістю продуктів, їх доставкою, терміном зберігання і терміном реалізації, технологією приготування їжі і якістю готових блюд.